Skip to main content

SQL Server 2012 in a virtual machine on Windows Azure

אני אתחיל דווקא מהסוף…

אכן התרשמתי – כל הכבוד למיקרוסופט על העבודה הטובה, על הפשטות ועל שינוי התפיסה.

חשקה נפשו של כל אחד ואחת ב SQL Server על הענן – קיימת עתה אפשרות שלישית (מלבד SQL Azure  ומלבדAmazon RDS). מיקרוסופט נותנת אפשרות, דרך הפורטל החדש, להרים מכונה וירטואלית - virtual machine  המכילה SQLServer2012.

וזה עובד…. רבותי זה עובד. בלחיצה על כמה כפתורים אתה מרים מכונה לפי גודל וחוזק שאתה בוחר ויש לך מכונה עם SQLServer2012 מותקן ועובד – כמעט בתצורה מלאה.

אז נכון שהגיע הזמן לעשות טבלת יתרונות וחסרונות של 3 השיטות הללו – ונכון שאני עדיין חושב ש SQLAzure הוא פתרון מדהים, והוא הדרך הנכונה לעבודה בענן – עדיין לשמרנים, או יש לומר לחדשניים – ניתנת אפשרות לעבודה רגילה ומוכרת ב SQL Server רגיל.

כל שנותר אחרי הלחיצות וההפעלות הוא לקנפג את המכונה לרשת שלך מתוך המכונה עצמה ואז להתחבר אליה מבחוץ… (אם לא תבצע את זה יהיה אפשר לעבוד עליה מבפנים בצורה רגילה).

ועכשיו להתחלה:

בפורטל החדש – שסקרתי בקצרה בפוסט הקודם, לוחצים על יצירת מכונה וירטואלית…

image

לאחר מכן יוצרים את סוג המוכנה הרצויה במקרה שלנו מכונה עם SQL Server, זו יצירה מסוג QUICK CREATE

image

וזו יצירה של מכונה מסוג  FROM GALLERY, עולות מספר אפשרויות ואנו בוחרים את הרצויה לנו.

image

בוחרים את גודל המכונה וחוזקה – כמובן שזהו המרכיב העיקרי בתשלום…

image

לאחר מכן קובעים היכן היא תשב ומה שמה…

image

ומתחיל תהליך יצירת המכונה שאורך מספר דקות, ישנן 2 אינדקציות אחת למעלה ואחת למעלה כמסומן בתמונה

image

לאחר שהמכונה נוצרה עולה מסך עם 4 חלקים:

בריבוע האדום – מה סוג הפעילות – האם אנו נמצאים בדבורד של בסיס נתונים של סטורג’ או של מכונה וירטואלית

בריבוע הצהוב – האפשרויות שלנו במוכנה הוירטואלית – דש בורד יעדים וקונפיגורציה של המכונה, מתחתין מסך שיציג גרפים כרגע הוא ריק כי טרם איתחלנו את המכונה.

בריבוע הירוק – מבט כללי כמה שימוש קיים במוכנה ועוד…

בריבוע הסגול – פעולות שניתן לבצע על המכונה – למשל לאתחל אותה, להתחבר אליה דרך RDP, לכבות אותה – אם למשל אתה יוצא כרגע לחופשת סקי באלפים ואתה באמצע תהליך של פיתוח ואתה לא רוצה להיות מחוייב עליה אתה מכבה את המכונה, ועוד פעילויות שונות.

image

אני בחרתי להתחבר למכונה דרך RDP – שימו לב לתהליך יצירת המכונה

image

אחרי כן הוא מתקין את ה SQL SERVER

image

אם נצא החוצה בשלב זה לפורטל נראה שהגרפים מתחילים לזוז ולקבל את מצבה של המכונה מבחינת מדדים שונים

 

image

נחזור למכונה שיצרנו בשם NAYA-TEST שימו לב מותקן עליה SQL Server2012

image

נפתח אותו – והנה לנו בסיס נתונים לכל דבר ועניין.

image

מעתה לא נותר אלא לקנפג אותו מתוכו להתחבר לרשת הפרטית שלנו… כיצד עושים זאת? בפוסט הבא אשתדל להציג את הצד הטכני של חיבור לרשת פנימית (למי שממש אין סבלנות יכול להיכנס לאתר של מיקרוסופט ולקבל פרטים מדוייקים כולל צילומי מסך.)

זהו לא SQL Azure כי אם  SQLSERVER 2012  כמעט – בתצורה מלאה.

בקרוב אציג רשימת דברים שלא נתמכים גם פה.

 

@@version =

Microsoft SQL Server 2012 - 11.0.2215.0 (X64)
    Apr 10 2012 15:17:48
    Copyright (c) Microsoft Corporation
    Enterprise Evaluation Edition (64-bit) on Windows NT 6.1 <X64> (Build 7601: Service Pack 1) (Hypervisor)

 

אפשרויות עבודה ברשת פרטית מאובטחת באבטחה פרטית בתוך ענן ציבורי הן בלתי מוגבלות. ויכולות להביא לשינוי תפיסה של אירגונים מסורתיים לגבי הענן.

ערב טוב

Comments

Popular posts from this blog

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות ...

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableNam...