שלום לכולם
כידוע מיקרוסופט הוסיפה כלים שונים לצורך העברות בסיסי נתונים ליעדים השונים. לא – לא מדובר רק על העברות והעתקות אלא בעיקר ניתן לבצע שידרוגי גרסאות למשל בפיתוח אתה מתקן משהו, לאחר מכן מייצר חבילה – כפי שנראה בהמשך, מעלה אותה למערכת הבדיקות ואז את אותה חבילה מעביר לייצור.
כלומר ישנן אפשרויות רבות להעברות של בסיסי נתונים או חלקים מהם – כולם נכנסים תחת המטריה הנקראית -
Data-Tier Applications.
כל אחד יכול להשתמש בצורה שונה, לפי צרכיו ויש מאמרים רבים ברשת כיצד ליצור חבילה (אפשר מתוך SSMS 2008 או SSMS 2012, אפשר מתוך VS2010 באמצעות SSDT, אפשר מתוך הפורטל של ה SQL Azure).
אני רוצה להתמקד בשימוש ובאפשרות של מיגרציה לענן של בסיס נתונים:
עומדים על בסיס נתונים ב SSMS 2012 ואלו האפשרויות שקיימות:
לוחצים מקש ימין על בסיס נתוניםואז לוחצים על Tasks ואז אני רוצה לדבר על הריבוע המסומן למטה בקיצור ועל המסומן בצהוב בפירוט
הקישור המרכזי במיקרוסופט הוא: Data-tier Applications
- Extract Data-tier Application – זו פעולה שמייצרת DACPAC, שזה חבילה המכילה רק סכמה של בסיס הנתונים. חבילה פירושה קובץ. ואז אתה הולך למקום אליו אתה רוצה לבנות את הסכמה עומד על בסיס הנתונים – מקש ימין ולוחץ על Deploy Data-tier Application ואז יש וויזרד שבעצם בונה בסיס נתונים זהה עם סכמה בלבד. ואם אתה עובד דרך הפורטל של Azure גם משם אפשר לייבא או לייצא חבילות
- Deploy DataBase to SQL Azure – על ארחיב בהמשך כולל תמונות
- Export Data-tier Application – זו פעולה שמייצרת BACPAC שזה חבילה המכילה גם סכמה של בסיס הנתונים וגם נתונים. חבילה פירושה קובץ. ואז אתה הולך למקום אליו אתה רוצה לבנות את בסיס הנתונים עומד על בסיס הנתונים – מקש ימין ולוחץ על Import Data-tier Application ואז יש וויזרד שבעצם בונה בסיס נתונים זהה .
כמו שרואים בתמונה :
כן רבותיי גם BACPAC וגם DACPAC מקלים על החיים – החסרונות הם שבבסיסים גדולים יש תעופות ובבסיסים מורכבים עם לוגאינים מסויימים הדברים לא עוברים חלק.
- Register as Data-tier Application – שלושת הפעולות הבאות קשורות קשר אמיץ – מדובר ברישום של מצב בסיס נתונים – ועל כך יש להרחיב הרבה ולא זה המקום…..
- Upgrade Data-tier Application – זה השלב השני שיוצרים חבילה של עידכונים ואתה מעלים או מריצים היכן שרוצים לשדרג גירסה
- Delete Data-tier Application – מוחקים חבילה מבסיס נתונים
ועכשיו לסקשין של Deploy DataBase to SQL Azure דבר ראשון ולפני הכל חייבים לוודא שגודל בסיס הנתונים שאתה מתכנן להעביר מתאים להגבלת הגודל ב SQL AZURE כי אחרת תהיה שגיאה ללא פרטים – אם בסיס הנתונים שלך שוקל 1.5GB אל תנסה להעלות אותו ל SQLAzure המוגבל ל 1GB.
מקש ימין ולחיצה על Deploy DataBase to SQL Azure נותנת לנו את המסך הבא:
עכשיו אם אנו רוצים להעלות לענן – מה הוא מייצר? BACPAC או DACPAC? יפה 2 נקודות.. כמובן ש BACPAC כי הוא אמור להעלות הכל כולל הכל.
ואז נפתח החלון הבא, בו ממלאים את פרטי חשבון הענן:
עמוד סיכום של מה שמבצע
התקדמות:
ועמוד סיכום פה למשל יש כמה שגיאות אז לוחצים על הלינק ויש פירוט השגיאה למשל אצלי מדובר על טבלאות ללא ClusteredIndex שזה דבר שמחוייב בבסיס הנתונים בענן.
מתקנים מה שצריך ואז מריצים שוב ואם הכל בסדר הוא כבר מייצר הכל וגם מעלה לענן והפלא ופלא העלנו בסיס נתונים כולל DATA לענן בלחיצת כפתור
והנה בסיס הנתונים בענן עצמו
אז – מיקרוסופט עשו עבודה טובה והקלו את החיים עלינו וכדאי ואפשר להשתמש במבחר האפרויות שכלים אלו נותנים לנו..
ולשאלת השאלות איך נדע ונזכור ש DACPAC זה רק סכמה ואילו BACPAC זה גם נתונים?
שמעתי את אנשי מיקרוסופט מתבדחים ואומרים ש BACPAC מזכיר להם שלוקחים חבילה על הגב… והיא הרבה יותר כבדה…ומעתה אמור
BACPAC כבד לי על הגב…
מזל שהם לא היו בגולני.
יום נעים
Comments
Post a Comment