- על ניהול סביבת פיתוח מול הענן: הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו.
- על ניהול גרסאות מול הענן: במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות.
- Check List - למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן:
- על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32.
- יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה
- במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן.
- יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי.
- יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועובד תקין.
- יש להעביר אתר ל PROD
- כיצד מנהלים קבצי publish - הקבצים - או החבילות שנוצרות אינן נשמרות ויכול להיווצר מצב שנדרסה גירסה. לכן מומלץ לשמור בספריה מיוחדת על חבילה עם תיאור כללי ועם פרטים כלליים.
- תיעוד - בעיית התיעוד, גם היא מהווה בעיה למנהל הפיתוח - ניתן לומר כי עולמות התיעוד וההצגה הסכמתית של המערכת - אינה דומה מערכת שמוצגת כמנוהלת בתוך האירגון עם הצגת האחראים לבין מערכת שיושבת מחוץ למה שהארגון מנהל.
- ניהול גרסה מקומית פעילה ועובדת מול גרסה לענן והיכן מתבצעות הבדיקות - פה מגיעים לבעיה המרכזית שבענן אין אפשרות להגיע לתאימות באתר מקומי מול אתר הענן (הדבר בא במיוחד לידי ביטוי לחברה שרוצה להחזיק 2 גירסאות של אתרים - לענן ולשימוש בתוך החברה.)- אם נתאר אפליקציה קטנה המורכבת משלושה רכיבים: ,SQLAzure,Web Role,Worker Role.
- כעת נפרק את 3 הרכיבים לגורמים וניראה מה יש בענן מקומי, SQL 2008R2 או כל גירסה אחרת אינה תואמת את גירסת ה SQL Azure ובעצם הבדיקה אינה אמיתית. לכן ניתן לבדוק ב SQL Server רגיל אבל לדעת את מגבלת הבדיקות.
- כידוע בעת קימפול בmode של ענן נוצר ענן מקומי - יש לשים לב כי גם ה WEB site אינם מדמים במלוא מובן המילה את מה שיקרה בענן. יש שוני בהגבלות של 32 מול 64 BITS, ועוד הבדלים שונים.
- גם סרביסים רגילים סובלים ממה שמוזכר בנקודה מספר 2
עוד אכתוב בהמשך פוסטים - המציגים גם פתרונות יצירתיים לבעיות שעלו, וכן על ארכיטקטורה בכלל.
Comments
Post a Comment