Skip to main content

על בעיות של ניהול פיתוח לענן


  1. על ניהול סביבת פיתוח מול הענן: הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו.
  2. על ניהול גרסאות מול הענן:  במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות.
  3. Check List - למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן:
    1. על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32.
    2. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה
    3. במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן.
    4. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי.
    5. יש להעלות את החבילה ולבדוק שהכול רץ ועובד תקין.
    6. יש להעביר אתר ל PROD
  4. כיצד מנהלים קבצי publish - הקבצים - או החבילות שנוצרות  אינן נשמרות ויכול להיווצר מצב שנדרסה גירסה. לכן מומלץ לשמור בספריה מיוחדת על חבילה עם תיאור כללי ועם פרטים כלליים.
  5. תיעוד בעיית התיעוד, גם היא מהווה בעיה למנהל הפיתוח - ניתן לומר כי עולמות התיעוד וההצגה הסכמתית של המערכת - אינה דומה מערכת שמוצגת כמנוהלת בתוך האירגון עם הצגת האחראים לבין מערכת שיושבת מחוץ למה שהארגון מנהל.
  6. ניהול גרסה מקומית פעילה ועובדת מול גרסה לענן והיכן מתבצעות הבדיקות - פה מגיעים לבעיה המרכזית שבענן אין אפשרות להגיע לתאימות באתר מקומי מול אתר הענן (הדבר בא במיוחד לידי ביטוי לחברה שרוצה להחזיק 2 גירסאות של אתרים  - לענן ולשימוש בתוך החברה.)- אם נתאר אפליקציה קטנה המורכבת משלושה רכיבים: ,SQLAzure,Web Role,Worker Role.
    1. כעת נפרק את 3 הרכיבים לגורמים וניראה מה יש בענן מקומי, SQL 2008R2 או כל גירסה אחרת אינה תואמת את גירסת ה SQL Azure ובעצם הבדיקה אינה אמיתית. לכן ניתן לבדוק ב SQL Server רגיל אבל לדעת את מגבלת הבדיקות.
    2. כידוע בעת קימפול בmode של ענן נוצר ענן מקומי - יש לשים לב כי גם ה WEB site אינם מדמים במלוא מובן המילה את מה שיקרה בענן. יש שוני בהגבלות של 32 מול 64 BITS, ועוד הבדלים שונים.
    3. גם סרביסים רגילים סובלים ממה שמוזכר בנקודה מספר 2
לסיכום ניתן לומר כי הקונפליקטים בהם חי מנהל הפיתוח מול הצוות ומול מקבלי ההחלטות באים לידי ביטוי במישור של ציפיות והגדרות - מה רוצים מהמוצר והיכן רוצים שהוא יחיה, כמו כל מוצר - ככל שרוצים יותר סביבות חיים אפשריות למוצר - הדבר דורש תחזוקה רבה יותר וזמן פיתוח רב יותר.


עוד אכתוב בהמשך פוסטים - המציגים גם פתרונות יצירתיים לבעיות שעלו, וכן על ארכיטקטורה בכלל.

Comments

Popular posts from this blog

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableNam...