Skip to main content

מהו Azure Table Storage ומתי להשתמש בו ולא ב SQL Azure

כאן נדון על היתרונות ועל החסרונות של Azure Table Storageמול SQLAzure:

SQL Azure VS Azure Table Storage(ATS)

טוב אז מה יש לנו כאן עולם בסיס הנתונים היחסי בעל הקשרים – Relational או מה שאנו מכירים בשם ה SQL (Structured Query Language) מול עולם שמירת המידע כפי שהוא או בשמו החדשני והחתרני noSQL, היום נדון בקצרה מתוך עולמו של הענן מה עדיף? מתי להשתמש בזה ומתי להשתמש בזה מהן היתרונות והחסרונות של כל עולם, ואיפה אנו כ DBA נחייה בעולמו של ה noSQL?
לפני שארחיב אני רוצה להצהיר כי לא אפרט יותר מידי מעולם ה .net עצמו שקשור קשר הדוק לנושא של גישה ופניה לבסיס הנתונים או לזיכרון. אני רק רוצה לדבר על מה יש ומה אין בענן.
נדבר פה היום על :

השוואת עלויות:

זה הנושא הכי קל בענן כי הוא הכי נגיש והכי ניתן לכימות – הרי זה הענן... ובכן
SQL Azure – כמות של  50GB עולים כ 500$ לחודש.
ATS –כמות של  50GB עולים כ 7.5$ לחודש.
טוב טוב לא צריך להמשיך הא? הרי ברור מה ניקח.... טוב חכו עד סוף ההרצאה ותחליטו.

השוואת אפשרויות ויכולות:

ATS מכיל tables, blobs, queues:

Blob:

1.      יכול להכיל כמות עצומה של מידע כרגע לא ברורה ההגבלה.
2.      נגיש מהווב – כלומר יש לו כתובת במידה ונוצר כ public. לדוגמא https://accontstoragename.blob.core.windows.net/containername/08032011723.jpg

Queues

מהם ה Q האלו שנמצאים בסטורג'?
זהו מנגנון ליצירת פעולות א-סינכרוניות
מכניסים אליו מסג'ים קצרים עד 8KB והם מבוצעים לפי לוגיקה מסויימת.

Tables:

3.      סטורג' מובנה ומסודר.
4.      גישה למביני .NET כתיבה ב LINQ וכדומה (יתרון וחסרון).
5.      הוא לא בסיס נתונים רציונלי – אין קשרים בין טבלאות כלל, אין oder by, אין group by, אין join.
6.      אם כך מהי טבלה? פשוט קבוצה של רשומות עם פרטים על הרשומות – שאלו העמודות.
7.      לכל רשומה יש 2 מפתחות PartitionKay and RowKey  וזה משפיע על ביצועים כך ששאילתא על PartitionKay היא יחסית מהירה ואילו שאילתא על סתם עמודה לוקחת זמן רב.
8.      כמובן אין פרוצדורות.
9.      מכיון שזה מעולם ה NoSql – ייתכנו רשומות באותו טבלה ולא באותו סוג למשל עמודה שלישית יכולה להכיל גם שם וגם תאריך כל עוד 2 עמודות ראשונות – המפתחות מכילות מידע שונה.


SQL Azure מכיל Tables

1.      בסיס נתונים אחד כיום עד 50GB  - חסרון קטן.
2.      אין כל הפונקציות שיש ל SQL Server – כרגע – חסרון קטן.
3.      מתבצעות עליו רפליקציות מגוונות – יתרון גדול.
4.      אפשר לבצע שאילתות  ודוחות – יתרון גדול.
5.      התשובות לשאילות לרוב מהירות – יתרון גדול
טוב – אז פה רואים שברמת הטבלאות יש שימוש שונה לחלוטין לגבי מטרות – אם אתה צריך המון חומר שיישמר כגון לוגים  - ומצד שני חשוב פחות זמן תגובה מהיר הרי הפתרון הטוב עבורך הוא ATS. לעומת זאת אם אתה צריך שאילתות מורכבות ושמירת נתונים מובנים ומרכבים הרי הדרך לפניך היא SQL Azure למרות עלותו הגבוהה יותר. גם DRP קיים פה ולא קיים בזיכרון.
אנו משתמשים בו 
  • לשמירת לוגים.
  • לשמור eventlog שנשמר כל X זמן ( זאת כיוון שה web role או ה worker role יכול לבצע REImage וכל הנשמר בו יימחק).
  • לשים קבצי web.
  • יש כלים שעושים אוטמטית גיבוי של בסיס הנתונים ל Blob 
  • ועוד שימושים רבים.

איך יוצרים בענן Storage account:

כמובן גם פה הכול עובר דרך הפורטל, יוצרים חשבון ואז בכלים חינמיים או בעלות אפשר לראות את התוכן. את הכתיבה אליהם אפשר ב .NET כפי דוגמאות רבות שיש  (אולי אתן בעתיד).


נושאים להמשך דיון: השוואת ביצועים, איך מבררים גודל ואם הגיע למלוא הגודל ועוד





Comments

Popular posts from this blog

ועוד קצת על ניהול פיתוח לענן

היום עקב תקלה קטנה מול מיקרוסופט בוצע disable לחשבון. הדבר גרם לאתר לא לעבוד וכמובן 3 רולים נוטרלו. כשחזרו לחיים נדרשנו לעשות מחדש deploy ל 3 הרולים. (רוצים הסבר קטן לעבודה על הענן? ובכן תמצית הדבר הוא שכשאנו עוקפים נהלים שאנו יצרנו בשרתים שלנו מיקרוסופט - לא מרשים לעקוף וכך הכל חייב להתנהל לפי הספר... מה שתעלה לענן זה מה שירוץ ואם תשנה - השינויים יימחקו...) הבעיה החלה כאשר הסתבר שלא כל קבצי ה deploy נשמרו על מכונת הגירסה וכי אחד הקבצים שודרג לגירסא חדשה שטרם עלתה לענן.... הדבר גזל 4 שעות בנסיון להחזיר את הגירסה... מסקנתי היא כי חייב להיות נוהל שמירת קבצי deploy מיד אחרי העלתם לענן - ובכך לשמור גיבוי לעת צרה - נכון - אל תצעקו עליי - בוצע לייבל ב TFS - ואפשר למשוך ולקמפל - אבל תראו לי עובד אחד שעשה את זה תוך חמש דקות....? יש לציין לטובה את ה SQL Azure - שלו - לא קרה כלום כל העת... כל הכבוד ל SQL... ובנימה יותצר רצינית - אל תשכחו לגבות כל מה שעולה ... - במיוחד אצלך . אגב בענן עצמו - זה כבר יגובה אל דאגה... ערב טוב

על בעיות של ניהול פיתוח לענן

על ניהול סביבת פיתוח מול הענן:   הבעיה המרכזית בניהול פיתוח לענן שייכת לתחום הבדיקות  - שום ענן מקומי ושם אימולטור אינו מדמה במאה אחוזים את מה שקורה בענן עצמו. בכל רכיבי הבדיקות, על בעיה זו ניתן להתגבר בשיטת עבודה טובה והקמת מערכת בדיקות בענן עצמו. על ניהול גרסאות מול הענן:    במידה ואתם עובדים מול לקוחות רגילים ומול לקוחות הרוצים מוצרים בענן  - מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הפיתוח כך שאפשר יהיה לתחזק את שתי המערכות ואת שתי סביבות הבדיקות? אפשר לומר כי מטרת מנהל הפיתוח היא להקים סביבת פיתוח אחת - אם הדבר לא אפשרי צריך למצוא את הפתרון לסינכרון 2 הסביבות. Check List -   למנהל המבולבל - מה הצוות צריך לבצע לפני העלאה לענן: על הפרוייקט להיות מקומפל בסביבת VS2010 - רצוי 64 Bits ולא 32. יש להריץ בענן מקומי (אימולטור) ולראות שהכול עובד כהלכה במידה ואתה משתמש ב Registery או ב Event Log עליך ליצור קובץ StartUp command שבעצם ירוץ בעליית ה Role וייצור את מה שצריך במחשב המיועד לך בענן. יש ליצור חבילה להעלאה - רצוי לשמור חבילה זו עם מספר ותיאור כללי. יש להעלות ...

Azure SQL DB tiers comparison

Hi All In the last few month Brent Ozar gae us 2 masterpiece blogs related to Azure SQL DB:   How fast can a $21,468/mo Azure SQL DB load data?     In this blog Brent compared the abilities of Azure SQL DBs to load Data - he compared all combinations of vCors tiers. (When I asked him about comparing the Standard\Premium tiers, he told me to do it.... :-) )   There’s a bottleneck in Azure SQL DB storage throughput.   In this blog Brent showed us that in the vCors world the storage throughput has limit and there is not need to pay so much money when you need to upload lots of data.   So I took have taken up his challenge and done a comparison in Azure SQL DB in Standard\Premium tiers. I have created a new DB with 1 Table. I have generated 7 GB of DATA, and created the file in my local on premise drive (Yes, do not kill me, I did not had the time to put it on azure), and uploaded it via BCP command.   bcp "TableNam...